Grøn fondsforvalter køber sig ind i Sindal Biogas

Udgivet: 17. maj 2024

Grøn fondsforvalter køber sig ind i Sindal BiogasDen grønne danske fond Advanced Bioenergy Fund I har købt aktiemajoriteten i Sindal Biogas og gør klar til at investere store beløb i at udvikle det store biogasanlæg.

Fonden investerer for pensionskasser og større investorer, og den administreres af Copenhagen Infrastructure Partners, CIP, som er en af verdens førende investorer i grønne energiløsninger.

  • I Copenhagen Infrastructure Partners ser vi frem til at samarbejde med de eksisterende ejere af Sindal Biogas om at udvikle og drive, hvad der er tiltænkt at blive et af Danmarks største biogasanlæg. Købet af Sindal Biogas repræsenterer et vigtigt skridt for vores fond og portefølje af biogasprojekter. Vi glæder os til at skabe nye arbejdspladser og bidrage yderligere til den grønne omstilling, siger Thomas Dalsgaard, partner hos CIP.

Store investeringer de kommende år
Karen Kirketerp og Morten Glenthøj ejer fortsat en del af Sindal Biogas, og det samme gør DBC Invest, der har været medejer de seneste knap fire år.

  • Sindal Biogas får behov for store investeringer de kommende år. Det kræver langsigtet, risikovillig kapital, og i CIP har vi fundet en solid partner. Det har været afgørende for os, at det er pensionsmidler som står bag. Derved vil mange borgere i regionen indirekte blive medejere. Vi er stolte af det, som dygtige medarbejdere har skabt. Og derfor tilsvarende stolte af at få CIP med om bord til at sikre fortsat vækst med lokalt engagement, udtaler Morten Glenthøj.

Vækst og dialog med lokalsamfundet fortsætter

Direktør Jesper Horne fra Sindal Biogas understreger, at virksomheden fortsætter ad samme spor som hidtil.

  • Vi har været på en vækstrejse i syv år, og den fortsætter ufortrødent. Det samme gør vores tætte dialog med lokalsamfundet og med vores leverandører og samarbejdspartnere. Sindal Biogas ønsker fortsat at være et værdifuldt aktiv for lokalområdet, og en god arbejdsplads med flere og flere ansatte, understreger Jesper Horne.

Han glæder sig over, at DBC Invest fortsat er en del af virksomheden, da selskabet er en vigtig sparringspartner for Sindal Biogas. DBC Invest investerer i biogasanlæg og rådgiver disse om teknik, udvikling, biologi og indkøb af biomasse. DBC Invest har foreløbigt investeret i 8 biogasanlæg, som er i produktion og har medejerskab i tre projekter under udvikling.

  • DBC har været glad for at være med til at udvikle Sindal Biogas. Anlægget har en masse meget kapitalkrævende udviklingsmuligheder foran sig, og det har derfor været naturligt for DBC at reducere vores ejerandel. Vi ser CIP som den helt oplagte partner til den fremtidige rejse, siger Rune Ledgaard Sørensen, der er CEO i  DBC Invest

50.000 tons CO2
Sindal Biogas er i øjeblikket i gang med en stor udvidelse, så virksomheden kan behandle 500.000 tons biomasse og producere 34 mio. kubikmeter naturgas om året. Planen er at udskille CO2 fra biogassen og lagre det og/eller bruge det til anden produktion. På den måde kan Sindal Biogas fortrænge op imod 50.000 tons CO2hvert år.

Facebook LinkedIn Twitter Mail